Pěvecká soutěž Jarní Petrklíč 2014

8.4.2014

Školní pěvecký sbor MY získal 3. místo ve finálové soutěži dětského hudebního festivalu Jarní petrklíč.

Školní pěvecký sbor MY zahájil letošní jaro přípravou na soutěže a vystoupení.  Každodenní  skupinová práce na vokálních činnostech a hlasové  výchově při raníčcích se vyplatila. Jakub Černohorský se v krajském kole pěvecké soutěže Karlovarský skřivánek  umístil  na 3. místě, postoupil  do celostátního kola a reprezentoval nás v Karlových Varech. Žákyně 1. třídy, Eliška Rudovská, si naklonila porotu svým bezprostředním vystupováním a čistým vokálním projevem. V mladší kategorii do 5. třídy obsadila v krajském kole 4. místo.

Po skřivánčím zpívání jsme se vydali do Jesenice u Prahy na hudební soutěž Jarní petrklíč, kde jsme  získali třetí místo.  Tato soutěž je celostátní a koná se každoročně koncem března. Radost byla o to větší, že jsme si odvezli cenu i za sólový zpěv. Třetí místo v této kategorii pro nás vyzpívala Eliška Petrachová, dlouholetá členka a asistentka v přípravném oddělení sboru.

 Každým rokem nás osloví jiná skladba. Letos to jsou hned dvě.  První z nich pochází z oblasti moravských lidových písní. Jmenuje se Vyletěl sokol a druhou, lyrickou píseň napsal  Andrew Lloyd Webber a nazval ji Sing commonwealth.  Získala si nás nejen nádhernou melodií, ale také textem, který zpívá o síle hudby. Tyto písně jsme si s chutí zazpívali jak při oslavě 40. výročí naší školy, tak v Turecku, kde jsme se zúčastnili mezinárodního projektu Comenius. Těšíme se na další společná vystoupení.

Jana Bušniaková a sbor MY

VIDEOGALERIE