Základní škola Kladno v Ukrajinské ulici reprezentovala ČR v Turecku

9.4.2014

Dvouletý projekt  Comenius na naší škole  vyvrcholil závěrečným koncertem ,  který se uskutečnil  3. dubna  2014 v tureckém městě  Antalya.  Na programu zazněly nejen písně jednotlivých zúčastněných zemí,  Slovinska, Itálie, Turecka, České republiky,  Německa a Velké Británie,  ale i  Comenius song v podání žáků partnerských škol.  Tureckému publiku se žáci představili také tancem.

Žáci partnerských škol pobývali v Antalyi se svými pedagogy od 30. 3. do 4. 4. 2014. Z kladenské ZŠ reprezentovala ČR šestičlenná skupina – 2 učitelé (Olga Přibáňová a Jana  Bušniaková) a 4 žáci (Kateřina Bazilevská  4. B, Vladimíra Nováková  7. A, Klára Holcová  7. B a Kristýna Vlčková  9. C).

Po celou dobu vláda mezi účastníky velmi pozitivní, pracovní atmosféra,  kterou v neposlední řadě podpořil krásný doprovodný program, v němž si hosté prohlédli pamětihodnosti města, přírodní krásy a užili si místní Minicity a Aquarium.  V průběhu pobytu procvičovali anglickou konverzaci, ale především navázali přátelství se spolužáky z dalších zemí, což je hlavní myšlenkou projektu Comenius.

VIDEOGALERIE

ČLÁNEK Z NOVIN