6. A o projektu "Začínáme"

29.9.2015

Čtvrtek 10. 9. a pátek 11. 9.2015 patřil nově vytvořené sportovní třídě. Všechny děti vydržely zdravé a zúčastnily se seznamovacího projektu, který probíhal přímo na Kladně v době školního vyučování.

14 chlapců a 12 dívek bylo rozděleno do čtyř družstev a vzájemně soutěžilo i spolupracovalo při jednotlivých aktivitách.

Ve čtvrtek jsme vyrazili do lesa, na Sletiště a přilehlý Lapák, kde děti hrály nejrychlejší hru na jména, tanec na lavičkách, molekuly, dračí souboj, ostrov, stavěly sportovní areály v miniaturním provedení a po návratu ke škole si zkusily všichni sednout v kruhu a nespadnout. V pátek jsme zůstali v budově školy, děti vyrobily svůj erb, stanovily si 10 pravidel třídy a ve družstvech poměřily síly při bandieře, obíhačce, Noemově arše, štafetách, stavění bedny a prolézání štaflemi.
Souboj družstev byl velmi vyrovnaný a do poslední hry bylo o co bojovat. Zvítězilo družstvo zelených. Na pořadí však nezáleželo tolik, jako na vzájemném poznání a počínajících nových kamarádstvích, o kterých by měla nová třída přeci být.
Budeme se těšit na další společné akce i kurzy.
Za celou 6. A třídní učitelka Mgr. Jana Kacálková