Návštěva Městského divadla Kladno

8.12.2016

S kroužkem Vycházky po Kladně jsme tentokrát zavítali do Městského divadla Kladno na představení Pronájem na bulváru Courteline. Jednalo se o sérii několika scén z života různých lidí, kteří bydleli na jednom francouzském bulváru v rozsahu mnoha desítek let - podle toho se měnily kostýmy i jazyk jednotlivých postav. Co měly všechny postavy společného? Trápily se, podváděly se, obelhávaly se navzájem, namlouvaly si věci, které neexistovaly, navzájem ze sebe dělaly hlupáky. Zdálo by se, že člověk bude z takového představení odcházet znechucený a smutný. Ale nebylo tomu tak. Vše bylo pojato s humorem, s nadsázkou, herci schválně přehrávali, různě se pitvořili a došlo i na několik skutečně vtipných scén. Zejména pobavila skříň madame Adély, v níž osm let žil její milenec. Měl to trochu nepohodlné, ale mohl si zde svíti lampičkou.

Po představení jsme poseděli nad malinovkou v divadelní kavárně. A dostalo se nám nebývalého zážitku - po představení sem zašli i herci Jiří Š. Hájek a Šárka Opršálová a podepsali se nám na vstupenky. To bylo skutečně hvězdné. :)

Ačkoliv šesťákům připadalo divadlo trochu moc "úchylné", sedmáci byli z představení nadšeni a po společném posezení v kavárně byli nakonec spokojeni všichni.

Mgr. Zina Nejedlá