Pěvecká soutěž COMENIUS M.U.S.I.C.

25.2.2013

Dne 20. února 2013 se pořádala naše škola pěveckou soutěž v rámci projektu Comenius. Cílem soutěže bylo vybrat osm žáků, kteří budou reprezentovat naši školu v zahraničí.  V rámci tohoto dvouletého projektu spolupracujeme s vybranými školami v Itálii, Německu, Velké Británii, Slovinsku a Turecku.  Náš projekt se nazývá M.U.S.I.C. a už z názvu je všem jasné, že hlavním tématem je hudba, tanec, zpěv a mnoho dalších souvisejících témat jako např. historie hudebních nástrojů, významní skladatelé apod.

Našimi hlavními úkoly od začátku projektu bylo  - vybrat projektovou píseň, natočit videoklip s touto písní (na čemž má hlavní zásluhu paní učitelka Bušniaková se školním sborem), zprovoznit webové stránky projektu a v rámci projektového dne zapojit všechny žáky školy a seznámit je blíže se zeměmi našich partnerských škol.

V rámci soutěže vystoupilo celkem 19 soutěžících.  Všichni dostali stejné zadání – přednést naši oficiální projektovou píseň „Teče, voda teče“.  Úkolem veliké poroty, kterou tvořil školní parlament, zástupci žáků, učitelů, rodičů i vedení školy, bylo vybrat toho soutěžícího, který na ně svým výkonem udělal největší dojem a který podle nich bude nejlépe reprezentovat naši školu při týdenní návštěvě v německé partnerské škole v Regensburgu.

Do Německa se v polovině dubna vypraví 8 žáků. Čeká je zajímavý zážitek – v Regensburgu budeme vystupovat s naší písní, navštívíme školu i přímo výuku, děti si vyzkouší jaké je to být žákem v německé škole na jeden den, pojedeme na výlet a hlavně se seznámíme se žáky z našich ostatních partnerských škol, kteří tam samozřejmě budou také.

Výherci soutěže Comenius M.U.S.I.C.

Představujeme vám osm finalistů soutěže Comenius M.U.S.I.C., kteří se zúčastní návštěvy partnerské školy v německém Regensburgu.
Jsou to Martin Stryja (9.B), Eliška Petrachová (9.B), Ondřej Červenka (9.B), Irena Kačinská (9.B), Karolína Kašperová (7.B), Vladimíra Nováková (6.A), Michal Stojan (6.A) a Jakub Černohorský (6.B).

Olga Přibáňová