Školka v přírodě

15.6.2010

V Jizerských horách je obec Desná. A v té nedaleko přehrady Souš je příjemný penzion s překrásným okolím.  Penzion se jmenuje Chata na Souši, kde děti z naší školky strávily týden od 22. 5. do 29. 5.
Naše školka v přírodě byla pirátsky laděná. Děti kreslily mapy výletů, každý si vyrobil vlajku nebo pirátský šátek. Jako správní piráti jsme se dokázali pobavit u pravého pirátského karnevalu. Svou odvahu jsme dokázali při stezce odvahy, svůj dobrý zrak jsme využili při hledání pokladu a svou sílu jsme ukázali při pirátských závodech.
Každý den jsme prozkoumávali okolí, které bylo přímo překrásné. Např. Soušská přehrada, vodopády na řece Černá Desná, husté lesy, všude čistá příroda… Při svých výpravách děti poznávaly různé rostliny a živočichy kolem nás.
Ačkoliv nám počasí moc nepřálo, jako správní piráti jsme se ničeho nezalekli! Za pokřiku: “NEJSME PŘECI Z CUKRU!“, jsme nasadili pláštěnky a vyrazili do přírody. Jelikož nám počasí nemohlo zkazit náladu, zpívali jsme si. Každý den jsme se zdravili pirátskou hymnou „Čert ví, kdy kotvy zvednem“ a dokonce jsme si vymysleli novou, vlastní pirátskou píseň. Tato píseň vypráví o naší pirátské odvaze, odhodlání apod. Trochu zoufalý začátek vychází z předpovědi počasí:
„V lese je krásně, dneska nám prší,
nám to však neva, pláštěnky sluší.
Jsou velké louže, pořád to klouže.
My to však zvládnem, my všude vládnem.
A PROČ? PROTOŽE JSME PIRÁTI !!"
Koncem týdne se naštěstí počasí umoudřilo a my jsme mohli vyrazit až do Liberecké zoologické zahrady, kde jsme byli unešeni z krmení lachtanů, různých cizokrajných zvířat, projížďky vláčkem a především nádhernými bílými tygry. Celá školka v přírodě se moc povedla. Děti byly spokojené. O tom svědčí i fakt, že si moc nestýskaly. I s kolegyněmi jsme se shodly, že ačkoliv jsme byly po celém týdnu unavené, tak na Desnou vzpomínáme moc rádi. Což také mluví za vše. Tak zase příští rok.

Barbora Černohorská