Jak jsme si ve 3. lístečku užily první lesní den

18.10.2016

Ráno jsme vyrazili do Bažantnice. Počasí nám přálo, nepršelo.  Na prvním rozcestí jsme si odhlasovali, že půjdeme po lávce a dále podél pole. První zastávka byla u dubu s výhledem na zorané pole. Děti vytáhly z batohů své kamarády, které si vyrobily ze starých (lichých) ponožek a své poklady, které cestou našly, si do nich ukládaly.

Nemyslete si! Taková stará ponožka má ještě několik využití. Když je smutno, může být dobrým kamarádem či maňáskem, když je zima na ruce, může posloužit jako rukavice, a na poklady je tak akorát (někomu se tam vešla i řepa:).

Zjistili jsme, co je strniště, proběhli jsme se po něm. Hned vedle jsme vytáhly řepu - malou i velkou a společnými silami jsme ji odnesli domů. Víme, kde můžeme pouštět draka a malým kamarádům ze třídy jsme ukázaly, jak je venku prima.

Na našem oblíbeném místě jsme si pohrály a nasvačily se. U tůňky na nás  čekal mužíček, kterému děti vybraly jméno Lesovníček. Řekl nám, pravidla, která se v přírodě dodržují a doprovodil nás do školky cestou kolem rybníka.

Čas nám rychle utekl, a tak jsme chvátaly na oběd.

Vladimíra Ďurčanská