Pohodové předvánoční bilancování

21.12.2006

Předvánoční čas jsme u nás ve školce prožili svátečně, radostně a pohodově i přesto, že jsme měli plné ruce práce.
Vyráběli jsme dárky, přání, nacvičovali vystoupení a dělali výzdobu. Dětem zněly u vchodu, kde stojí betlém, koledy. Zde je nebeská pošta, kam děti posílají dopisy Ježíškovi.
Přišel nás navštívit Mikuláš se svými pomocníky Čertem a Andělem. Ti obdarovali každého balíčkem plným cukrovinek a ovoce. Děti na oplátku zazpívaly a přednesly básničku. Do školky se na nás přišli podívat rodiče , prarodiče a známí, kterým jsme předvedli to, co jsme se  od září naučili. Po vystoupení jsme si rozdali dárky, připomněli jsme si vánoční zvyky - pouštění oříškových lodiček, zapálení prskavek... Na závěr si rodiče s dětmi vyrobili svícny z jablíček a pomerančů. Pro nás a doufáme , že i pro rodiče, to bylo příjemně strávené dopoledne plné nových zážitků.
15. prosince se na nás přišly podívat děti z Dětského rehabilitačního stacionáře. Předvedli jsme jim pásmo a předali si navzájem dárečky. S dětmi jsme si povídali o vzájemné toleranci a pomoci druhému, protože do DRS dochází děti převážně handicapované. Vzájemně se poznali a pohráli si spolu.
Děti našly pod stromečkem nové hračky do školky - obchod s potravinami, ovocem a zeleninou, dřevěné stavebnice, konstruktivní hry a hrací karty. Na jaro budou mít děti připravené  odstrkovadla a tříkolku.

KRÁSNÉ A POHODOVÉ VÁNOCE  A ŠŤASTNÝ ROK 2007 PŘEJE KOLEKTIV PRACOVNÍKŮ SLUNEČNICE.