Zápis ze zasedání Spolku rodičů a přátel MŠ Slunečnice: listopad 2018

18.2.2019

Datum a místo konání schůze:

8. 11. 2018, MŠ Slunečnice, Na Růžovém poli 2672, Kladno
Přítomni:

listina přítomných je u pí. předsedkyně na vyžádání

 

Program:

  1. Zahájení
  2. Finanční shrnutí – aktuální informace ohledně přihlášek a plateb
  3. Podněty od zástupců a rodičů
  4. Závěr
 

Průběh jednání:

  1. Zahájení - schůzi zahájila paní Marcela Vránová jakožto předseda spolku.
  2. Finanční shrnutí – zástupkyně jednotlivých lístečků byly obeznámeny s počtem přihlášek a plateb za daný lísteček. Požádány o komunikaci s rodiči a o udržování nástěnky spolku ve svém lístečku. Pí předsedkyně přislíbila rozeslání aktuálního formuláře přihlášky v elektronické podobě.
  3. Podněty od zástupců a rodičů:
  • Foto – nedávné fotografie dětí vzbudily velké ohlasy, ať už negativní, tak i pozitivní. Pí ředitelka vysvětlila, že o vánoční ateliérové focení je mezi rodiči velký zájem, a proto se už dříve odsouhlasilo, že ve školním roce bude vždy jedno focení ateliérové a to druhé svěží, jako loni na jaře.

Návrh: Na další členské schůzi se o tomto dá hlasovat, aby se přesně viděly preference všech.

  • Hygienické potřeby – pí Řešátková udělala detailní průzkum objednávané hygieny a vznesla několik návrhů na změnu. O jednotlivých bodech se hlasovalo.

Závěr: Změna se dohodla u zubní pasty díky jejímu složení. S dodavatelem zjistíme jiné možnosti a příště se příp objednají 2 druhy kvalitnějších zubních past na prostřídání. Dále se spojíme s dodavatelem ohledně vysvětlení ECO vs recyklo. Další položky se odsouhlasily hlavně s přihlédnutím k pohodlnosti pro děti a učitelky.

  • Mikulášské balíčky – odsouhlaseny balíčky pro děti v jedn. hodnotě 50Kč. Odmítnuta nabídka cukrovinek od předešlého dodavatele. Pí předsedkyně se nabídla, že zajistí nákup kvalitnějších sladkostí. Kompletace balíčků proběhne v týdnu mikulášské nadílky.
  • Divadla – odsouhlasení nákladů na divadla v budoucích měsících. Ujasnění, že vzdělávací náplň je hlavně na rozhodnutí školky, která samozřejmě přihlíží i k návrhům výboru spolku. Nicméně jsme plně ve shodě s plánovaným programem.
  • Pytlíky – vznesen dotaz na změnu pytlíků na oblečení v šatně. Toto je v řešení. Snaha najít proveditele a příp i lepší způsob.

4.  Závěr - Poděkování všem zúčastněným.

 

Zapsala Lenka Součková
Zkontrolovala Marcela Vránová