Projektový den školy - 27. března 2008

1.4.2008

Ve středu 27. března proběhl v naší škole projektový den.

Pro ty, o nevědí, co to je, jen pár slov k obsahu: Každý ročník se rozhodl pro své téma, které je nejbližší probírané látce v ročníku a také věku žáků. Jednotlivé vyučovací hodiny byly potom připraveny na toto téma s tím, že hlavní snahou bylo co nejvíce zapojit žáky do řešení daných témat, vést je k vyhledávání a zpracovávání informací, k vzájemné spolupráci formou skupinové práce, při prezentacích učit žáky vzájemně si naslouchat a také provedenou práci vzájemně hodnotit.

Výstupem z jednotlivých hodin jsou jednak zpracované pracovní listy, ale také společně zpracované plakáty, kterými žáci vyzdobili halu školy.

A jaká byla témata? V prvních třídách děti zkoumaly, jestli žijeme zdravě, druháci vítali jaro, třeťáci se vypravili zkoumat změny s příchodem jara v okolí našeho města, čtvrťáci si vybrali Přemyslovce a život ve středověku, páťáci seznamovali své kamarády se zeměmi Evropy v tématu „ Žijeme v Evropě“, v šestých třídách byly tématem olympijské hry, v sedmých třídách prolínaly projektem barvy jara, osmáci třídili odpad a deváťáci si jako téma zvololi energie.
A jak to všechno probíhalo a jaká u toho byla atmosféra, na to se podívejte do fotogalerie.