Krajské kolo Celostátní přehlídky dětských pěveckých sborů

15.4.2008

Pěvecký sbor MY při ZŠ a MŠ Ukrajinská  se  zúčastnil v sobotu 12. dubna 2008 krajského kola Celostátní přehlídky dětských pěveckých sborů v Praze.

Na této soutěži jsme se představili poprvé. V konkurenci Středočeského kraje jsme získali třetí místo a byli  jsme zařazeni do bronzového pásma.

Porota kladně ohodnotila nejen celkový dojem z vystoupení, ale také chuť a  radost s jakou jsme zazpívali. Příštím rokem obohatíme soutěžní program o různorodější instrumentální doprovod a k povinným lidovým písním připojíme stylizované provedení oblíbených písní z muzikálů a převzatých skladeb populární hudby.

Akce se nám líbila, proto připojujeme i komentáře členů sboru.

Filip: Sobota byla velmi zábavná, naučná, zajímavá, ale také stresující.
Tereza: Snažili jsme se dodržovat pokyny sbormistra, abychom nejedli zmrzlinu a nepili perlivé nápoje. Nejobtížnější to bylo v centru Chodov, kde jsme se  zastavili na krátkou pauzu před vystoupením.
Veronika: V  KC  Zahrada, kde jsme zpívali, nás čekala moderní, ale útulná šatnička. Tady jsme se připravovali na vystoupení.
Dan, Filip a Max: Už od pátku nám v uších stále zněly písničky, které jsme měli zpívat a byli jsme stále nervóznější.
Týna, Martin, Aneta: Myslíme si, že jsme byli trochu v nevýhodě, nemohli jsme s sebou vzít starší spolužáky, kteří by naše zpívání určitě podpořili doprovodem na  nástroje. Jiné sbory je s sebou měly. Příštím rokem je s sebou vezmeme taky.
Domča, Míša, Martina, Lucka a Gabča: Trénovali jsme 3 měsíce a konečně nadešla chvíle zpívání před lidmi. Pořád jsme dýchali, aby se nás pustila tréma.Nejdřív jsme spustili  Kopaničku, potom Holubičku a nakonec Komáři se ženili…, pak chvíle ticha… a dostavil se potlesk.
Patrik, Míša, Ludmila, Hanka: Dostali jsme třetí cenu a po ní zaslouženou zmrzlinu. Jenže si jí moc neužijeme, ve čtvrtek máme koncert v naší škole a musíme si hlasivky šetřit.
Martina, Ondra, Monika, Eliška: Na klavír nás doprovázela paní Hauková, ředitelka ZUŠ, která kvůli nám přijela až z Jilemnice. Byla prima, sehráli jsme se raz-dva. Poděkovali jsme jí kytičkou a těšíme se na další společné vystoupení.
Marcela, Verča, Pavlína, Jana:  Na vystoupení jsme se moc těšili, i když tréma se nám nevyhnula, stálo to za to. Příštím rokem pojedeme znovu a plánujeme, že předvedeme i moderní písničky.

Jana Bušniaková - vedení sbory My: Děkuji členům sboru za pečlivou přípravu na společné vystoupení. Jejich přístup přinesl všem zasloužené ovoce.

 Za vedení školy Mgr. Božena Hrubá: Ke konečnému umístění sboru není co dodat. Ale co je třeba zdůraznit, jsou hodiny a hodiny příprav a zkoušek. Děti přitom smysluplně tráví svůj volný čas a sbor se stává nedílnou součástí života školy. Jsme moc rádi, že sbor ve škole máme, a všichni jim fandíme. Poděkování patří především paní učitelce Bušniakové za spousty času stráveného zkouškami a organizací. Určitě stojí za to přijít si naše zpěváky poslechnout na jejich výročním koncertu ve čtvrtek 17. 4. 2008 do haly školy. Svou účastí je nejen podpoříte, i vyjádříte uznání jejich práce.