6. A - Zdíkovec Šumava - běžky

16.2.2009

Den první: V sobotu 14. 2. 2009 odjela třída 6. A pod vedením B. Hrubé, E. Pospíšilové a P. Maršálka na běžecký kurz. Všichni dojeli v pořádku a jak se mají, se můžete podívat v naší fotogalerii.

Den druhý: Dopoledne jsme začali s lyžařským výcvikem na Churáňově v běžeckém areálu, pokračovali jsme soutěžením a nakonec jsme vyrazili do terénu. Učili jsme se sjíždět kopečky a brzdit, což se neobešlo bez pádů. Po nácviku správného běžeckého stylu jsme vyrazili na túru. Kuba se na ní naučil brzdit zadkem. Den byl velmi náročný. Těšíme se na Vás a Vy se těšte na další on-line zpravodajství s fotkami zítra.

Za všechny účastníky kurzu Martin Stehlík, Kuba Pergl, David Šlemenda a Tomáš Vejraška.

Den třetí: Těžkých dvanáct kilometrů jsme ujeli za pouhé čtyři hodiny. To jsme ale borci, co? Brodili jsme se hlubokým sněhem a neustálým sněžením, vítr se do nás opíral, ale my jsme si to užívali. Když jsme šplhali do strmého kopce, vynořila se z vánice s blikajícími světly mohutná rolba a upravila nám na část cesty stopu. To bylo poježděníčko!
Ani mráz nám nevadil, a to nám mrzli u nosu i kapesníky. Prostě další super den. Za všechny dnes zdraví Alice V., Anička D., Kamča H., Aneta R., Johanka K. a Denisa F.
P.S. Zpráva pro rodiče od dospělých - děti jsou skvělé, vytrvalé, dělají ohromné pokroky, jsou v dobré fyzické formě a je nám tady s nimi dobře. Pavel M., Eva P., Božena H.

Den čtvrtý: Dnes tj. ve středu jsme jeli z Plání do Borových Lad. Převážně jsme sjížděli nebo jeli po rovině. Na začátku cesty nás trochu zábly nohy, ale všichni krutě bojovali. Podařilo se nám nad zimou vyhrát, k autobusu jsme dojeli s časovým předstihem a zimní krajinou pokrytou spoustou sněhu nás pan řidič v pořádku dovezl do penzionu. A protože jsme měli ještě spoustu času, soutěžili jsme bez lyží na hřišti v krásném hlubokém prachovém sněhu.

Za všechny zdraví dnešní reportéři Martin Se., Matěj M., Aleš Š., Honza H., David S., Martin H.

Den pátý: Čtvrtek byl ve znamení závodů, které proběhly v běžeckém areálu na Churáňově. Závodníci soutěžili s nadšením, fotky napoví více. Návrat do penzionu jsme absolvovali na běžkách, jenom sněhové podmínky nás donutily trochu změnit trasu, která se tím malinko prodloužila. Ale děti jsou šikovné a uělaly ohromný pokrok, jsou to už opravdoví běžkaři.
Dnešní zpravodajství je poslední, zítra ráno balíme a plánovaný příjezd platí v závislosti na tom, jaký bude provoz s ohledem na povětrnostní situaci. Děti zavolají, až se budeme blížit ke Kladnu.

Za všechny účastníky kurzu Mgr. Božena Hrubá