Závěrečný kurz 9. A - horolezecká stěna, painball, vzduchovka, luk, nízká lana, vysoká lana, horolezecká stěna, skok do lomu - jen pro odvážné

31.5.2006

Závěrečný kurz 9. A - Rokytnice nad Rokytnou (rekreační středisko Březová) 20. 5 - 26. 5. 2006

Příjezd do rekreačního střediska Březová byl pro naši třídu zděšením. Ubytovali nás ve dvou chatách, jejichž stav na první dojem nepůsobil blaze, tak tomu bylo i s uvítací večeří, ke které jsme dostali dva rohlíky s paštikou.

Druhý den nám přidělili školeného instruktora Zdeňka, s nímž jsme hráli hry na louce, místo naslibovaných zážitkových aktivit, které se přesunuly na jiný den.

Naštěstí se to pomalu změnilo. K večeři nám uvařili teplé jídlo, některým i chutnalo, a také Zdeněk nás potěšil odpolední jízdou na raftech po rybníku. Večerní program nás mile překvapil diskotékou s karaoke show - někteří dobrovolníci z naší třídy se show zúčastnili.

Ve středu jsme si udělali výlet do města Třebíče i s instruktorem. Zdeněk nás historickým výkladem, jenž nás velmi upoutal, provedl židovskou čtvrtí a židovským hřbitovem. Pak připravil poznávací hru po Třebíči, kdy jsme obcházeli památky a ptali se kolemjdoucích na připravené otázky.

Ve středisku jsme konečně vyzkoušeli zážitkové aktivity, posuďte sami jejich atraktivitu: nízká lana, vysoká lana, horolezecká stěna, paintball, střelba ze vzduchovky a z luku, rafty a skok do lomu.

Všichni byli z těchto akcí nadšení, ale samozřejmě bylo vše dobrovolné, takže kdo měl strach z výšek, tak nemusel chodit po vysokých lanech atd….

Ještě dvakrát jsme se vydováděli na diskotéce, kterou pro nás připravili, ale poslední perlou kurzu byla noční hra vymyšlená Zdeňkem. V noci jsme si hráli na prchající Němce na raftech a za úplné tmy jsme šli do lesa barev a bolesti (tj. les, kde se hrál paintball). Tam po nás stříleli kuličkovou pistolí, závěrem jsme měli rozluštit tajný kód, který zněl: "Válka je vůl. Víte, kdo tuto větu řekl?