Okresní kolo soutěže Mladý zahrádkář

13.5.2010

Český zahrádkářský svaz po jedenácté organizoval vědomostní soutěž Mladý zahrádkář. Naše škola se každoročně zúčastňuje. Soutěž je rozdělena na dvě kategorie: 4. – 6. třída, 7. – 9. třída.
Náročné testy jsou ze zahradnického oboru a praktické vědomosti si žáci ověřují při poznávání rostlin a semen.
Vítězové okresního kola se zúčastňují národního kola, které se v minulých letech konalo v Táboře a čtvrtým rokem se nyní koná v Kroměříži. Naše škola se několikrát národního kola zúčastnila.
Letos jsme měli v soutěži šest žáků v mladší a 4 žáky ve starší kategorii. Ti starší se v minulém roce soutěže zúčastnili, tak věděli, co je čeká. Mladší byli nováčci. Všichni se na soutěž pečlivě připravovali.
V kategorii mladších žáků se umístili: 2. místo – Ondřej Červenka, 3. místo – Tereza Kozúbková, 5. místo – Katka Bíbová.
Škoda, že se této soutěže zúčastňuje velmi málo škol. V letošním roce se zúčastnily pouze tři školy: ZŠ Motyčín, Velvary a my.
O tom, že děti soutěž baví svědčí skutečnost, že se těší na účast v dalším ročníku. Jako každý rok se dětem věnovala a připravovala je na soutěž paní učitelka Jaruška Bartíková.