Školní akademie 2010

21.5.2010

Naše letošní akademie proběhla v duchu pranostik a přísloví, ale také jako určitá benefiční akce, protože žáci a učitelé se na dopolední generálce dohodli, že část výtěžku poskytneme povodněmi sužované Moravě.
 Uvádění akce se ujaly Martina Marková z 9. A a Monika Velíšková  z 9. B. Jejich přirozené vystupování nenechalo nikoho na pochybách, že z deváté třídy odcházejí opravdu šikovní mladí lidé. Ale moderátorky mají skvělé nástupce už i v sedmé třídě – vtipně a s přehledem se do uvádění zapojily i Lenka Červinková a Bára Cechlová  ze 7.B.
A co dodat k vystoupením ? Ročními obdobími nás provedly první a druhé třídy, přiletěly čarodějnice ze školní družiny, viděli jsme pohádku v angličtině a netradiční pohádku O Červené Karkulce. Že mají děti vztah k hudbě a pohybu dokazovala veškerá pohybová vystoupení.
Marek Průša se svou partnerkou uvedli všechny přítomné v úžas svým skvělým tanečním vystoupením. Zpívalo se, tančilo, cvičilo a v závěru akademie proběhlo slavnostní vyřazení členek pěveckého sboru „My.“ Vystupující členky sboru završily svými sóly příjemnou atmosféru, která celou akademii provázela.
Poděkování patří všem, kteří se na přípravě a průběhu letošní akademie podíleli.