Obhajoby závěrečných prací žáků devátých tříd

10.6.2010

Ve dnech 7. a 8. června 2010 se konaly obhajoby závěrečných prací žáků devátých tříd.

Zpracováním závěrečné práce a její obhajobou před komisí žák prokáže, na jaké úrovni jsou jeho kompetence po devítiletém základním vzdělávání. Žáci si své práce vybírají na podzim posledního školního roku podle svých vlastních zájmů. Práce musí zahrnovat více vzdělávacích oborů. Vedoucí učitel závěrečné práce během roku s žákem zpracování konzultuje. Při zpracování práce žáci prokazují, jak se během školní docházky naučili vyhledávat a třídit informace, vhodným způsobem je do své práce zařadit, jak vidí věci v souvislostech, prokáží svou schopnost v oblasti ICT dovedností, rozvíjejí své komunikační dovednosti při konzultacích s vedoucím učitelem,  zpracují odkazy a zdroje svých informací.
Obhajobou své závěrečné práce před komisí prokáží své komunikační dovednosti, způsob vyjadřování vlastních názorů i to, jak si za nimi dokáží stát.
V pondělí a v úterý obhajovalo před komisemi celkem 49 žáků devátých tříd. Jaká témata si žáci zvolili,  se můžete podívat ZDE.
Atmosféru obhajob zachytily fotografie a prohlédnout si je můžete v přiložené fotogalerii.
S výsledky obhajob seznámí třídní učitelky své žáky v pátek 11.6.2010 a informaci o výsledcích obdrží také rodiče. Blahopřejeme všem, kteří úspěšně svou práci obhájili a přejeme jim, aby své dovednosti, které při obhajobách prokázali, uplatnili v budoucnu co nejlépe.