Turistický a cyklistický kurz – 6. A a 7. A, 23. – 28. května 2010

16.6.2010

Pro obě třídy byl základní tábor umístěn ve vesnici Borovice u Mnichova Hradiště v rekreačním středisku LITES. Odtud jsme pak vycházeli na túry i vyjížděli s koly na výlety. Po návratu z výletů jsme využívali areál a hřiště ke sportovním a míčovým hrám. Ve vnitřním bazénu jsme si všichni ověřovali své plavecké schopnosti a v průběhu celého kurzu soutěžili v klání skupin. Vyvrcholením byla Cesta za pokladem a následný táborák.

Turistický kurz

Na výletech jsme navštívili zříceninu hradu Valečov, hrad Bezděz, zámek Humprecht, zbytky skalního hradu Drábské světničky a hrad Kost. Celkem máme za čtyři dny nachozeno 54 kilometrů. Cestou pro nás byly připraveny různé hry a úkoly. Na túrách jsme viděli rozmanité krajiny, zajímavé přírodní úkazy i různá zvířata od mravenců, přes slepýše, dravé ptáky, až po kozy, osly a pštrosy. V pondělí a ve čtvrtek nás pěkně potrápil déšť. Ostatní dny bylo počasí vlídnější.

Cyklistický kurz

Po celý týden se náš cyklooddíl potýkal s nejrůznějšími nástrahami přírody. Jeli jsem horkem i deštěm, zdolávali jsme mnoho kopců, projížděli bahnitým či dokonce písčitým terénem. Stačili jsme se však kochat i krásnou okolní krajinou. Navštívili jsem zámek Humprecht, viděli jsme hrad Kost, Bezděz, zříceninu Valečov, Trosky, zámek v Mnichově Hradišti a jiné. Po každém výletu jsme si do cyklodeníčku zakreslovali mapku trasy, zaznamenávali její délku a další zajímavosti z cesty. Celkem jsem najeli 120 km.

Co se nám na kurzu líbilo

Bavily mě různé táborové hry, třeba jak jsme hráli volejbal nebo opičí dráhu. V bazénu to bylo také dobré, ale nejvíc mě bavilo plavat prsa a mít volnou zábavu. Také se mi líbilo pracovat ve skupinách.

Na turistickém kurzu se mi líbil bazén. Potom Humprecht. Ale nejlepší byly hry.

Líbilo se mi to, že tam byl bazén. Na kurzu se mi líbila cesta k Drábským světničkám. Líbilo se mi na zámku Humprecht. Líbila se mi zábava na kurzu.

Byla sem ráda, když sme s holkama zjistily, že sme spolu na pokoji všichni pohromadě. Taky sem měla radost z toho, že tam máme bazén a voleybalové hřiště. Taky bylo fajn, že s námi jela paní učitelka D.,  a že s námi jeli učitelé,  se kterými už sme někde byli - paní učitelka Š., Z. a pan učitel M. Kluci od nás ze třídy se chovali dobře a byla s nima sranda. Turistický kurz se povedl i s těmi kilometry, hrady, zámky a světničkami, moc se mi tam líbilo a byla sranda. =D

Na turisťáku se mi líbili výlety na hrady a zámky. Líbilo se mi, že jsme si psali deník, alespoň budeme mít nějaké vzpomínky. Potom jsme hráli různé hry i ve skupinách, to mě bavilo. I optiskování triček. Ty chatky byly dobrý, měli jsme tam hodně místa. A nejvíc se mi líbil táborák, kde jsme hráli i bojovku ve skupinách.

Líbil se nám areál. Společně jsme hráli turnaj v přehazce. Mohli jsem hrát taky volejbal a fotbal. Pěkné bylo plavání v bazénu. Užili jsem si mnoho srandy. Bezva bylo, že se každý bavil s každým. Líbil se nám taky závěrečný táborák. Celý týden byl nádherný.