Lyžařský kurz 9. A a snowboardový kurz 8. A od 3. do 8. 1. 2011 - Mariánská v Krušných horách

18.1.2011

Vyrazili jsme rovnou na sjezdovku, do areálu Neklid v Krušných horách. Deváťáci si mohli vybrat mezi snowboardem a sjezdovými lyžemi, osmáci měli kurz zaměřený na výcvik jízdy na snowboardu. Všichni již první den zvládli jízdu na vleku a po čtvrté hodině jsme se jeli ubytovat do chaty Hydro v Mariánské.

Každý den nás vozil vlastní autobus, výcvik začínal v 11.00 a s polední pauzou končil v 16.00. Snídaně byla formou švédského stolu a bylo opravdu z čeho vybírat. K svačině - obědu byl balíček a po příjezdu do chaty teplá polévka, večeře už klasická. Ve středu jsme měli volné odpoledne, které jsme zaplnili snowtubingem a rozchodem v Božím Daru.

Celý týden jsme soupeřili po družstvech na různá témata (zvířátka, sport, nadpřirozeno a filmy), přičemž jsme užili spoustu legrace, kamarádství a ve čtvrtek i trochu strachu. Nakonec vyhrálo družstvo číslo 1 ve složení: Vašek Machek, Martin Stehlík, Simča Švihlíková, Kamča Hromadová, David Devera a Matěj Valeš, které si vítězstvím vybojovalo večeři v pizzerii.

Ve čtvrtek a pátek nás trošku více trápilo počasí, dokonce jsme nemohli uspořádat klasické závody ve slalomu. Přesto jsme závodili alespoň v jízdě na styl a na Maránské pak i ve sjezdu na igelitových pytlích či snowboardu pod zadkem.  V jednotlivých kategoriích a disciplínách zvítězili: Fanda Bureš, Honza Rajchl, Dominik Lukáš, Eliška Rosůlková, Ondra Hrubeš a Alice Vargová. Test z teoretických znalostí napsali nejlépe Martin Herich a Eva Rojdlová.

Za učitele děti moc chválím, byly bezvadné a i přes nepřízeň počasí jsme si celý týden užili a do školy se nám vůbec nechtělo. (Kurzu se zúčastnilo 29 žáků)