Běžecký kurz 6. A

16.2.2011

Mariánská v Krušných horách – 6. 2. – 11. 2. 2011

S radostným máváním rodičům jsme odjeli od školy v neděli v 10.15. Do Mariánské u Jáchymova jsme přijeli právě k obědu, který byl opravdu výborný. Hned v neděli odpoledne jsme se pustili do výcviku na paloučku za chatou.
V pondělí jsme uběhli 13 km kolem Božídarského Špičáku.  Počasí nám přálo, ale cesta byla náročná, protože jsme se ještě učili udržet rovnováhu na zmrzlém sněhu. V úterý nás čekal výšlap na Klínovec nejvyšší horu Krušných hor, poté následoval sjezd 5 km do Božího Daru. Dokonce jsme zdatně sjeli dvě sjezdovky.
Nejhezčí počasí jsme měli ve středu, kdy jsme plnili úkoly na Ježíškově cestě. Okruh byl dlouhý 14 km. Aby nebylo zábavy málo, vydali jsme se do areálu Novako na Snowtubing. Vlek nás vyvezl na kopec a dolů jsme sjížděli uměle vytvořeným sněhovým tobogánem na speciálních duších.
Poslední den běžkování nás čekalo 15 km, cílem byla tentokrát chata. Než jsme dojeli na polévku, zahráli jsme si na babu a sjížděli kopečky jako skřítci.
Večery jsme trávili hraním společenských her. Nejvíce nás bavily Boty a Kopírka.
Po celý zájezd jsme sbírali body za úklid pokojů a v luštění hlavolamů mezi družstvy.
V pátek začalo pršet a nás už čekalo jen balení, rozdávání diplomů i ocenění a cesta domů. Prodloužili jsme si ji však výletem do Zooparku v Chomutově, kde byla různá zvířata, která žijí v našich přírodních podmínkách.
Na kurzu jsme se naučili nejen udržet se v běžecké stopě, ale i vzájemně se na sebe spolehnout v horském terénu. Je z nás dobrá parta a těšíme se na další sportovní kurz.

Vaše 6. A a učitelky Tereza Dobrá a Jana Šulcová