Výlet 6. B, C 31. 5. - 1. 6. 2011

8.6.2011

Náš dvoudenní školní výlet byl plný překvapení. První zastavení v archeologickém skanzenu v březnu u Loun nás vrátilo do doby, kdy lidi bydleli v hliněných domech pokrytých střechou z rákosu. Následoval krátký výstup na vrch Měděnec. Ten nás odměnil pohledem na panorama Krušných hor. Všichni jsme se těšili na prohlídku Horního Hradu. Ale co dál? Jen paní učitelky věděly, kde budeme spát, ale nechtěly to prozradit.
Po příjezdu na Horní hrad nás čekalo překvapení. Spát budeme přímo na hradě v podkroví. Stačilo jen rozbalit spacáky. Hradní klíčnice Eliška byla skvělá. Provedla nás po hradě a pověděla mnoho zajímavého z historie a také o tajemných bytostech a strašidlech. Na nádvoří si všichni vyzkoušeli střelbu z luku, kuše a hradní souboje. Prohlédli jsme si také arboretum a gotickou kapli. Večeře v hodovně nám chutnala. Nevadila ani bouřka a déšť. Následovala zajímavá přednáška o vzácné užovce stromové, která se v okolí hradu nachází. Hrad postavený v lese je v noci tajemný. A tak jsme si stezku odvahy ve sklepení opravdu užili.
Druhý den ráno po vydatné snídani jsme navštívili kovárnu pod hradem. Pan kovář nám ukoval na památku zvoneček. A nechal nás každého kování vyzkoušet. Řemeslo je to skutečně namáhavé. Z Horního Hradu vedla naše cesta do zooparku v Chomutově. Ve čtyři hodiny odpoledne zabrzdil autobus plný zážitků opět před školou.
Jak se nám výlet vydařil, uvidíte na fotkách.

Jana Zlatníková, Jana Šulcová, Mirka Pokorná