11 místo v celostátní soutěži Mladý zahrádkář

21.6.2011

Ve dnech 17. – 19. 6. 2011 se konalo v moravské Kroměříži národní kolo soutěže Mladý zahrádkář. Soutěž probíhala na Střední škole hotelové a služeb.
Spolu s panem učitelem Vojtěchem Veverkou a Alexandrou Kroupovou (ta soutěžila za mladší žáky) jsme přijeli autobusem a byli ubytováni v Domě mládeže. Po ubytování nás čekalo slavnostní zahájení. Závěrečnou tečkou dne byla diskotéka.
Druhý den dopoledne nás čekala samotná soutěž. Ta se skládala ze dvou částí: z velmi těžkých testů a ještě těžší poznávačky – určování druhů rostlin. Otázek v testu bylo 40 stejně, jako rostlin v poznávačce. Po obědě nás čekala společná výprava do Květné zahrady, kde jsme si zkusili naaranžovat ikebany. Večer nadešla nejdůležitější část tohoto pobytu – slavnostní vyhlášení vítězů v aule školy. Kladnu jsem obhájil 11 místo z 39 možných. Radostně jsme se všichni odebrali do pokojů, kde jsme si nadšeně prohlíželi své výhry.
V den odjezdu jsme si šli odložit zavazadla do úschovny na nádraží a vyrazili na poslední prohlídku města. Poté šupky-hupky do autobusu a hurá domů.

Za mladé zahrádkáře Ondřej Červenka, 7. C