Turistický kurz 6. A

24.5.2012

Na sportovně - turistický kurz jsme se vydali v pondělí 14.5.2012 do Mozolova.
Hned po příjezdu a ubytování v bungalovech, kde bydleli v jednom kluci a ve druhém holky, vypukla soutěž jednotlivců ve víceboji. Závodilo se ve sprintu, skoku dalekém snožmo, skocích přes švihadlo, hodu granátem a v plavání. Na medailové příčky si z děvčat vyskočila pro zlato Julča Vosyková, stříbro Jana Houdová a bronz Lucka Fialová. U kluků vyhrál Tomáš Brejník před druhým Lukášem Sedláčkem a třetím Pavlem Pospíšilem. Večer byl za odměnu táborák a kluci dostali pochvalu za úspěšné rozdělání ohně.
Také začala soutěž družstev. Stejně jako na horách byly děti rozděleny do družstva červených, modrých, žlutých a zelených. Celý týden poměřovaly síly při hrách v lese, v bazénu i na hřišti a i přes velmi studené počasí je vše bavilo. Zvítězilo družstvo modrých s 88 body, druhé místo patří červeným s 80 body, třetí byli žlutí (60 bodů) a čtvrtí nakonec o jeden jediný bod zelení. Zlaťáky, které se rozdávaly denně za vítězství, děti s chutí snědly, byly totiž z čokolády.
V úterý dopoledne byl trénink na softbal a nohejbal. Odpoledne se nám pak nepodařilo najít značení naučné stezky Nadějkovsko, ale nezabloudili jsme a pomocí mapy našli cestu zpět do kempu.
Středa byla ve znamení dobrovolného turnaje v nohejbale a ve stolním tenise. Nohejbal hrály nalosované trojice. Zvítězilo družstvo ve složení: Lukáš Sedláček, Markéta Prchalová a Veronika Vaštová. Stříbro patřilo Štěpánu Slavíčkovi, Káťě Palivcové a Kritýně Benákové. Bronzové umístění si vykopali Tomáš Brejník, Jana Houdová a Gabča Šulcová. Na stolní tenis se přihlásilo 20 soutěžících a hrálo se v 5 základních skupinách. Do finále postoupil jen vítěz každé skupiny a celkové pořadí je: Pavel Pospíšil, Lukáš Sedláček, Štěpán Slavíček a Jirka Hořejší.
Na čtvrtek jsme se všichni moc těšili kvůli softbalovému turnaji družstev. Hrálo se každý s každým na 3 auty a 1 směnu. Boj to byl vyrovnaný a nakonec si první místo vyběhalo družstvo modrých. Další pořadí: zelení, žlutí a červení. Softbal všechny moc bavil a určitě si ho při první příležitosti zase zahrajeme. Odpoledne finišovala soutěž družstev hledáním pokladu, díky kterému umíme téměř všichni morseovku. Vzhledem k chladnému počasí i k vzornému chování dětí jsme si na závěr,  jako každý den večer, dopřáli teploučký krytý bazén.
V pátek dopoledne nás čekal ještě jeden velký softbalový zápas a potom už přijel autobus a my museli domů.
Děti mají obrovskou pochvalu za své chování! Opravdu byli moc prima a nám nezbývá než se těšit na příště. Tím příště by měl být lyžařský kurz s výukou sjezdového lyžování.
Děkujeme i rodičům za podporu dětí při mimoškolních akcích a věříme, že zkušenosti z kurzů uvidí na svých dětech i doma.

Jana Kacálková