Předprázdninový výjezd do Itálie

10.9.2012

Loňský školní rok zakončili někteří žáci sportováním v italském Cesenaticu. Na sportovní kurz odjelo 55 dětí ve středu 20.6. a po noci strávené v autobuse jim bylo odměnou hned první dopolední koupání v moři.
Celou dobu kurzu jsme měli krásné slunečné počasí. Na týdenním programu byla olympiáda ve víceboji jednotlivců, basketbal, plážový volejbal, přehazovaná, softbal, lekce sebeobrany a samozřejmě vodní radovánky v moři. Děti byly rozděleny do čtyřech družstev, vzájemně odlišených barevnými čepičkami, přičemž družstva mezi sebou soupeřila v různých hrách i soutěžích.


Víceboj jednotlivců, kde si děti poměřily své síly v devíti disciplínách ve třech kategoriích, se uskutečnil hned v pátek. V nejstarší kategorii (rok narození 1999 a starší) si nejlépe vedl Tomáš Brejník, druhé místo vybojovala Jana Houdová a třetí Lukáš Sedláček. Prostřední kategorii (ročník narození 2000) vyhrála Gábina Šulcová před druhým Danem Dlouhým a třetí Natálkou Volfovou. Nejmladší kategorii závodníků tvořily děti narozené v roce 2001 a zde zvítězila Tereza Knapíková, stříbrný byl Honza Hlaváč a bronzová Silva Houšťová. Všechny děti si při závěrečném hodnocení za své výkony vybraly drobné odměny a ceny.
V sobotu jsme se vydali na výlet do zábavního parku Italia in miniatura, kde na nás, kromě naučné části s miniaturními modely památek a významných míst Itálie, čekala řada atrakcí jako kolotoč, vodní stříkací hrad, cesta lodí Benátkami, autíčkem pohádkovým světem Pinocchia a adrenalinová horská dráha spojená s průjezdem vodou.
Neděle byla ve znamení turnaje družstev v přehazované a v pondělí jsme nasedli do lodi a vydali se na druhý výlet, tentokrát do Delfinária. Po zhlédnutí programu s delfíny byla diskotéka na lodní palubě a všem se moc líbila. V úterý po turnaji v softbale byla ukončena soutěž družstev a děti už si jen užívaly sluníčko v kombinaci s osvěžující mořskou vodou.
Kurz byl neoficiálně zakončen večerní diskotékou v jídelně a oficiálně vyhodnocením všech soutěží těsně před odjezdem domů. Do Kladna se děti vrátily ve čtvrtek v ranních hodinách a v pátek si tak mohly přijít pro svá vysvědčení.

Za všechny zúčastněné, Jana Kacálková