Výstava Květy podzimu

10.9.2012

Žáci naší školy se zúčastnili výstavy: ,,Květy podzimu'', kterou pořádal Český zahrádkářský svaz, územní sdružení Kladno.


Na začátku prohlídky výstavy nám pan předseda Jandík vyprávěl o způsobu pěstování růží a jiřin. Výstava se nám velmi líbila, upoutaly nás květy růží, dozvěděli jsme se o pěstování jednotlivých druhů. Zúčastnili jsme se soutěže: ,,O nejkrásnější růži Kladenska',' každý z nás mohl hodnotit růži, která se mu nejvíce líbila. Růže byly očíslovány od 1 do 26. Kromě růží zde byly vystaveny i různé druhy jiřin.
Na výstavě jsme si prohlédli také stromkové růže, které jsou však pro pěstování velmi náročné, zejména v uchování přes zimu. Poté jsme shlédli výstavu kaktusů a mnozí spolužáci si nějaké kaktusy koupili. Další výstava: ,,Plody podzimu '' se koná 4.-6.10.
Pokud se žáci nemohli zúčastnit výstavy Květy podzimu mají možnost shlédnout další výstavu. Rozhodnete-li se jít podívat na výstavu Plody podzimu, doufám, že si ji užijete stejně jako já a členové pěstitelského kroužku.

Nikola Štrachová 7.B