Adventní koncert sboru „MY“

10.12.2012

V neděli  2. prosince 2012 vystoupil sbor „MY“  v kapli františkánského kláštera Hájek. Na koncert se děti dlouho a pečlivě připravovaly. Konečně nadešel  očekávaný den  vystoupení.  Proběhla akustická zkouška a rektor kláštera, otec Vianney, provedl rodiče a členy sboru  klášterní Loretou a přiblížil návštěvníkům historii této památky.

Tento koncert byl premiérou jak pro sbor, tak pro místní klášter. Sbor uskutečnil svůj první samostatný koncert mimo budovu školy a klášterní kaple zněla dětským zpěvem poprvé od započetí rekonstrukce.

Po rozsvícení první svíčky na adventním věnci zahájili koncert nejmenší, sbor Sedmihlásek (žáci 1. a 2. třídy), vánoční Koledičkou,  dále navázal sbor Skřivánci (mladší oddělení sboru – 3. a 4. třída) a přes společné skladby všech tří oddělení pokračoval sbor „MY“. Na programu zazněly písně lidové i umělé v podání sborů a jejich sólistů. Osvěžením programu byl kytarový doprovod písní  Časy se mění a Hříbě s rolničkou v podání Michaely Jungové z 9.B.  V závěru koncertu si všichni zazpívali koledu Narodil se Kristus pán za doprovodu varhan.

Publikum podpořilo naše adventní zpívání opravdu hojnou účastí. Kaple byla plná posluchačů.  Po skončení koncertu čekalo na rodiče a děti pohoštění, které připravili příznivci Háječku, jak se místnímu klášteru říká.

Zpívání přineslo radost nejen posluchačům, ale i vystupujícím.  Těšíme se na další zpívání v prostorách kláštera. První neděle příštího adventu bude patřit opět sboru „MY“.

Děkujeme  rektorovi kláštera, otci Vianneyovi, za krásné přijetí a pozvání k dalšímu zpívání, paní Greyové, Štolbové a ostatním za přípravu pohoštění a za zpřístupnění královského nástroje, varhan, s nimiž jsme si mohli zazpívat a za instalaci kachlových kamen v kapli, která nás při zpívání hřála, vedení školy, jež nás po celou dobu naší činnosti podporuje a umožňuje nám nacvičovat a vystupovat a  rodičům a posluchačům, že si našli v uspěchané předvánoční době čas a přijeli si nás  poslechnout a samozřejmě všem účinkujícím za krásné vystoupení.

Jana Bušniaková, Blanka Šimůnková a Radka Holcová