Soutěž "O putovní pohár ředitele Městské policie Kladno"

16.9.2013

Jako již každoročně i letos se žáci 7. tříd zúčastnili soutěže „O putovní pohár ředitele Městské policie Kladno". Ve středu 11. září jsme se sešli v areálu kladenského sletiště a v půl desáté vyrazili k prvním dvěma disciplínám v lanovém centru. Následovalo dalších osm disciplín v areálu lesoparku Lapák.

Pavlína Tomanová, Julie Kolářová a Daniel Dlouhý  luštili křížovku, šplhali po laně, projeli slalom na kole, řešili dopravní otázky, vyzkoušeli si chůdy, střelbu z paintballové pistole a plnili několik dalších vědomostních úkolů, které se týkaly Městské policie. Největšího úspěchu dosáhlo naše družstvo na stanovišti první pomoci. Nakonec si na ohníčku v areálu kynologického cvičiště  „U Zvonečku“ opekli vuřty a zhlédli ukázku práce s policejními psy při zadržení pachatele.

Následovalo vyhlášení soutěže, kdy se družstvo ze ZŠ a MŠ Ukrajinská umístilo na 10. místě. Žáci měli radost nejen z pěkných sportovních cen, ale i z toho, že mohli celý den za pěkného počasí soutěžit a hlavně se pobavit.

Pavlína Kopecká