Vybíjená pro 4. a 5. třídy ZŠ

28.11.2013

 Dne 27. 11. 2013 proběhla v tělocvičně naší školy první soutěž započítávaná do celoroční sportovní soutěže pro 1. stupeň ZŠ. Hrálo se podle předem daného časového harmonogramu a podle pravidel PREVENTAN cupu, což jsou celostátní pravidla pro soutěžní vybíjenou ZŠ. Tato soutěž sloužila i k výběru žáků pro reprezentaci školy v tomto sportu. Dosahujeme zde již mnoho let výborných výsledků a chtěli bychom v tom i nadále pokračovat.

Chci poděkovat třídním učitelkám, které děti vybraly, naučily je hrát podle daných pravidel a podle pravidel fair play. Zvláště děkuji paní učitelce Vyšínové za organizační pomoc při turnaji. Děkuji také žákům tříd 9. B a 9. C za pomoc při rozhodování utkání, za přípravu tělocvičny a zápis z utkání.

Ačkoli rozdíly mezi třídami byly výrazné, všechny děti se moc snažily a za to jim také patří dík. Mezi 4. třídami bylo toto pořadí: 1. místo 4. C, 2. místo 4. A, 3. místo 4. B.

Mezi pátými třídami došlo na souboj mezi třídami 5. A a 5. C, ve kterém zvítězila třída 5. C. Třída 5. B se nezúčastnila.

Další zápasy byly o umístění a skončily takto: O 3. místo bojovaly třídy 4. A a 5. A s vítězným koncem pro třídu 5. A, na 3. místě tedy skončila třída 5. A a na místě 4. třída 4. A.

Ve finále se utkali žáci tříd 5. C a 4. C a ačkoli první poločas vyzněl jasně pro páťáky, ve druhém poločase podala 4. C velmi dobrý výkon a prohrála jen těsně. Takže 1. místo obsadila třída 5. C a  2. místo třída 4. C.

Družstva, která se dostala do boje o medaile obdrží diplomy. Gratuluji vítězům a přeji hodně štěstí v dalších soutěžích.

PaedDr. Brigita Steinerová, vyučující TV