Školský pohár České pojišťovny 2014 - FLORBAL 1. stupeň- Krajské finále

30.1.2014

Dne 29. 1. 2014 se naši žáci 4. a 5. tříd zúčastnili v Kunraticích krajského finále celostátní soutěže ve florbale pro 1. stupeň ZŠ. V krásném prostředí, ve kterém se setkalo celkem 12 nejlepších škol Středočeského kraje, které byly rozděleny do dvou skupin, obsadili naši kluci ve své skupině 3. místo. Jsme tedy celkově 5. v kraji, kde se zúčastnilo asi 150 týmů a celorepublikově skoro 3 000.

Děkuji za fantastický výkon všem, bez jejichž úsilí by se daný úspěch nedostavil. Vyzdvihnout bych chtěla zejména to, že v družstvu byl jen jeden „ profesionální“ florbalista, jinak to byli kluci s ohromnou vůlí a zápalem. Jakub Dufek, velký florbalový talent, se na počtu 23 branek podílel 15 body kanadského bodování ( 15+5). Děkuji také panu Karlu Dufkovi, který se od října se mnou pravidelně na přípravě kluků podílel a jeho trenérské rady v zápasech, zejména v okresním kole, byly velmi cenné. Děkuji vedení školy a paním učitelkám za podporu.

Letošní rok byl florbalově velmi dobrý. Naše škola se probojovala do všech kategoriií na okrese Kladno, kluci, holky, od 1. stupně do 9. tříd. Nejmenší a nejstarší kategorie své okresní soutěže dotáhly do vítězného konce, ostatní kategorie se dobře umístily. Jsem ráda, že se úspěch dostavil v pololetním hodnocení práce dětí a bude jistě povzbuzením sportovní aktivity v pololetí druhém.

PaedDr. Brigita Steinerová- uč. TV

Školu reprezentovali: Roman Amelin, 4.B, Jan Machek, Jakub Vetešník, Vláďa Větrovec, 5. A, Jakub Dufek, Patrik Zábranský, Jakub Rottner, Petr Růžička sa Matěj Vencl, 5. C