Lyžařský kurz 7. C

5.3.2007

Dne 11. 2. 2007 jsme odjeli na lyžařský výcvik do Strážného v Krkonoších.
Do chaty jsme dorazili na oběd, který nám moc chutnal. Po obědě jsme měli polední klid, ve kterém jsme si mohli vybalit. Odpoledne jsme se seznámili s řádem lyžařského kurzu, což nás vůbec nebavilo. Nastal problém, když nám paní učitelky řekly, ať se obujeme do přeskáčů, většina žáků si nevěděla rady.
Po radách pár zkušených lyžařů se všichni obuli a vyšli před chatu. Pak jsme vyrazili na sníh. Pro většinu lidí to byl šok, ale brzo jsme si všichni zvykli. Po každodenním lyžařském výcviku jsme se šli povinně vysprchovat. Večer jsme hráli hry. Poté jsme museli jít spát. Nikomu se nechtělo, protože večerka byla ve 21. hodin. Ale co jsme měli dělat. Jinak bychom šlapali.

Měli jsme i povinnosti. Byli jsme rozděleni do tří skupin a museli jsme zjistit inrformace, např. o horské službě nebo místním kostelu. Sníh nám pomalu ubýval. Když přišel čas na karneval, oblékli jsme se do masek a vyrazili na svah. Měli jsme další problém, protože byl sníh úplně zmrzlý.

Poslední večer jsme neměli program, ale diskotéku. Kalendář nám ukázal 18. února a museli jsme jet domů. Všem se nám tam moc líbilo a klidně bychom zůstali déle, protože tam skvěle vařili a okolí bylo krásné.
Těšíme se na další hory.

Za 7. C Veronika Seidlová a Patrik Štolc.