Okresní kolo soutěže Mladý zahrádkář

15.5.2014

Dnes vyvrcholila naše celoroční příprava na okresní soutěž  Mladý zahrádkář, která se konala v kladenském Domě zahrádkářů.

Na soutěž jsme se připravovali s paní učitelkou Bartíkovou pravidelně každý pátek ráno od 7 hodin. Každoročně jsme v soutěži obsazovali přední místa a věřili jsme, že i letos tomu nebude jinak. Z naší školy se celkem zúčasnilo 16 žáků, šest za mladší kategorie (4. -6. třída) a deset za starší kategorie (7. - 9. třída).

V kategorii mladších žáků se na prvním místě umístila Marie Kvítková z 5. B, na třetím místě je Kateřina Danitová z 5. A a o čtvrté místo se dělí Jakub Veverka z 6. C a Sandra Švecová z 6. A. Páté místo obsadili Vojtěch Bílek z 6. A a Matěj Najman z 6. C.

V kategorii starších žáků se na druhém místě umístila Miora Rakotomavo z 8. B, na třetím místě Petra Velebilová z 8. B a o čtvrté místo se podělili Martin Hýbl z 9. C a Nikola Krabcová ze 7. B. Ostatní žáci se umístili celkově do 8. místa.

Marie Kvítková bude reprezentovat okres Kladno na republikové soutěži, která se koná 13. června v Rakovníku. Držíme jí palce, aby se jí dařilo a všichni ostatní se těšíme na další soutěž v příštím roce.

Jakub Veverka 6. C