Adventní koncert v Praze

30.11.2015

V neděli 29.11.2015 vystoupil pěvecký sbor My v Praze, v chrámu Panny Marie Sněžné na Jungmannově náměstí. Adventní vystoupení v tomto nádherném prostředí se stalo tradicí, obdobně jako spolupráce s Katedrou primárního vzdělávání Fakulty přírodovědně - humanitní a pedagogické TU v Liberci, jejíž sbor s námi vystupuje již druhým rokem.

Na programu zazněly skladby Adama Michny z Otradovic, lidové adventní písně, české a moravské koledy, skladbičky Jolany Saidlové – Bílou cestičkou a Sněhový kánon. Vystoupení obohatil sólovým zpěvem Josef Hajna, bývalý člen Opery Národního divadla v Praze. Přednesl Biblické písně Antonína Dvořáka, Panis  Angelicus Cesara Francka a Largo z Handelovy opery Xerxes. Celým vystoupením se nesla krásná předvánoční atmosféra.  Během zpívání nás těšil pohled do chrámové lodi plné posluchačů. Zazpívali jsme srdcem a publikum nás odměnilo dlouhým potleskem. 
Naše poděkování patří Pronincii bratří františkánů, jmenovitě - P. Eliášovi, farnímu vikáři, P. Antonínu, faráři a bratru Martinovi, jež nám koncert v chrámu umožnila. Dále děkujeme paní sbormistryni, Mgr. Janě Konvalinkové, Ph.D. a jejímu sboru za krásnou spolupráci a za obohacení našeho repertoáru novými skladbami, zpěvákům za přípravu a v neposlední řadě rodičům, že nás svojí přítomností na koncertech podporují.

Video z akce

Jana Bušniaková