Hasičská soutěž pro děti

10.6.2016

V Kladně se v pátek 3. června uskutečnil další ročník Hasičské soutěže pro děti, ve které závodí žáci druhých a šestých tříd kladenských základních škol. Žáci Šimon Semančík, Tomáš Bém a Albert Okál získlali v kategorii 2. tříd druhé místo.

Počasí ale závodu nepřálo a jednotlivé školní týmy přicházely v pátek ráno na kladenské Sletiště za vytrvalého deště. Účastníci soutěže vybaveni pláštěnkami tak byli připraveni na nejhorší. O to více všechny příjemně překvapilo, když se záhy dozvěděli, že budou závodit pod střechou. Tříčlenná družstva vyrážela v pětiminutových intervalech a postupně prokazovala svoje vědomosti z požární ochrany. Na předposledním stanovišti je čekaly i otázky z poskytování první pomoci. Na závěr si děti vyzkoušely svoji šikovnost ve srážení kuželek rozvinutím hadice, kterou pak musely co nejrychleji opět sbalit.

Kromě toho si na mimosoutěžním stanovišti Českého červeného kříže mohli všichni vyzkoušet základy resuscitace. A protože se počasí v průběhu dopoledne umoudřilo a přestalo pršet, většina školáků zašla i na venkovní stanoviště kladenské městské policie, kde pro ně byla připravena velká atrakce – střelba z paintballové pistole. To už si také všichni pochutnávali na sladkostech, které jim přichystala pekárenská společnost La Lorraine. Naši druháci se umístili na druhém místě. Kluci měli radost, podívejte se na fotografie 

Mgr. Blanka Šimůnková