Sportovní kurz 2017 - Poslův Mlýn

28.6.2017

Všechny tři sportovní třídy - 6.A, 7.A a 8.A - absolvovaly 18.6. - 23.6. sportovní kurz v areálu Poslova Mlýna u Máchova jezera. Pro žáky byl sestaven nabitý sportovně-turistický program. Každý den začínal rozcvičkou, jejíž součástí byly i prvky jógy, běh a orientační běh.

Dopoledne bylo věnováno nácviku míčových her - basketbal, volejbal, fotbal, ale i procházkám do blízkého okolí (například v nedalekém parku žáci hledali různě instalované postavy z pověstí). Přímo v areálu bylo několik hřišť, písečná pláž a rybník, kam se žáci chodili pravidelně během dopoledne osvěžovat. (První den dokonce v tričkách a šortkách, nešlo odolat). Na odpoledne byl vždy připraven větší projekt mimo areál.

V pondělí jsme vyrazili na prohlídku městečka Doksy, kde jsme viděli zoo s bílými lvy a tygry, úterní odpoledne jsme strávili na překrásné pláži Máchova jezera, ve středu jsme se vydali na náročný výšlap na středověký hrad Bezděz a poslední den žáci v lanovém centru absolvovali výcvik lezeckých dovedností a připravena byla i lukostřelba. Večery trávili žáci u přednášek - první pomoc, stravování a pitný režim, ochrana přírody a lezecké dovednosti. U Máchova jezera došlo i na Máchův Máj a trochu regionální historie.

Počasí nám mimořádně přálo. Vedra, která zrovna udeřila, nám umožnila naplno využít všechny možnosti areálu - koupání, míčové hry, trampolíny - a okolní lesy nabízely příjemné prostředí pro turistiku. Počasí nás nemile zaskočilo až poslední večer. Přišla silná bouřka, a my jsme jen smutně pozorovali, jak dříví připravené na závěrečný táborák mokne na prudkém dešti.

Ke sportu patří zranění a musíme zaklepat, vážnější úrazy se nepřihodily, do nemocnice v České Lípě jsme přivezli jen několik málo pohmožděnin,.

Všichni jsme se vrátili unavení, ale plní nových zážitků.

Zina Nejedlá