Zlatý Ámos - regionální kolo

18.2.2019

Naši paní učitelku Zinu Nejedlou jsme koncem minulého roku přihlásili do ankety Zlatý Ámos. A dne 7.2. 2019 se konalo v Poslanecké sněmovně ČR regionální kolo této soutěže. V něm bylo úkolem tří žáků paní učitelku porotě představit a vysvětlit, proč jsme vybrali právě ji.

Celá akce začínala v 10.00, nejprve jsme však museli projít registrací. Poté následovalo úvodní slovo a rozdělení čísel. Byli jsme velmi nervózní, ale porotci byli milí a sympatičtí. Po našem výstupu následovala prohlídka Poslanecké sněmovny. Vyhlášení bylo ve 14 hodin. Z každého kraje  porota vybrala jednoho krajského Ámose, který pak postoupil do státního kola. Vyhlášení se účastnila nejen porota a pedagogové, ale také bývalá ministryně školství, mládeže a tělovýchovy Kateřina Valachová.

Naše paní učitelka bohužel nepostoupila, ale vůbec jí to nevadilo a navíc, jak řekl zakladatel Zlatého Ámose: ,,V této anketě vyhrává každý učitel, kterého děti přihlásily." A pro nás to byla zajímavá zkušenost. I tak zůstává pro nás tou nejlepší učitelkou.

Alena Drakselová, 9.A