Online debata s herci Městského divadla Kladno

14.5.2021

Návštěva divadla je v současné době událostí z říše snů. A my jsme si tenhle sen tak trochu splnili. V šestých a sedmých třídách proběhl minulý týden projekt Kytice v Městském divadle Kladno. Žáci na hodinách zhlédli online divadelní zpracování Kytice.

V následné online diskusi měli žáci možnost spojit se prostřednictvím videokonference s hercem kladenského divadla Tomášem V. Hronem a dramaturgyní Adélou Vondrákovou. Při hodinovém povídání jsme se dozvěděli o Kytici na českých scénách, o divadelních profesích, o tom, zda se herci líbají skutečně, nebo jenom jako (ukázáno na kocourovi :) ). Oba mladí členové MDK vtipně a pohotově reagovali na dotazy dětí, nakonec došlo i na losování jednoho tazatele z řad žáků, který vyhrál merch kladenského divadla.

Projekt navíc pokračuje, na videokonferenci byla vyhlášena soutěž o nejlepší plakát ke Kytici.

Všechny technické nástrahy spojené s přenosem jsme zvládli, šesťákům a sedmákům patří pochvala, zapojili se do projektu moc pěkně, veliké poděkování patří kladenskému divadlu za výborný program a skvělé představení a Tomášovi a Adéle za jejich čas a příjemné online setkání.

Přejeme si všichni brzké otevření divadla!

Zina Nejedlá