Praha v boji proti nacismu 8.B,C

17.5.2022

Dne 10. 5. 2022 se třídy 8.B a 8.C vydaly s paními učitelkami Zinou Nejedlou a Petrou Malou a paními asistentkami na exkurzi do Prahy. Exkurze byla velice zajímavá, poučná a všichni jsme se dobře bavili.

Nejdříve jsme nakoukli do kostela sv. Cyrila a Metoděje, kde třída 8.C zhlédla mši, potom jsme se vydali o patro níže do památníku heydrichiády a podívali jsme se do krypty kostela, kde bylo zajímavé povídání o parašutistech.

Po prohlídce nás naši spolužáci Vojta Vaverka z 8.C a Ríša Tůma z 8.B provedli Karlovým náměstím, kde jsme mohli spatřit Emauzy, botanickou zahradu a známý Faustův dům. Dále jsme pokračovali ulicemi Žitnou, Anglickou a Balbínovou k Českému rozhlasu.

V Českém rozhlase se nás ujala velmi milá paní průvodkyně, která nám nejdříve pustila krátký film o rozhlase a pak nám ukázala výstavu starých, již nepoužívaných přístrojů, které byly potřeba k provozu Českého rozhlasu. Po prohlídce rozhlasu jsme chvíli bloudili okolo Národního muzea a Hlavního nádraží, než jsme došli do obchodního centra Palladium.

V OC Palladium jsme dostali rozchod na oběd a občerstvení. K tomu nám přálo i počasí, a tak jsme si celý den mohli užít naplno.

Našim spolužákům se nejvíce líbila krypta a mediální výchova v rozhlase.

Tímto děkujeme všem,  kteří se účastnili exkurze za příjemně strávený den, a paní učitelkám za pěkně připravený program

Za třídu 8.B : Štěpán Procházka

Za třídu 8.C : David Rólka