Adventní Drážďany s deváťáky

20.12.2022

Po delší covidové pauze jsme ve čtvrtek 8. 12. 2022 s žáky devátých ročníků zavítali na vánoční trhy do Drážďan. Vánoční trhy v této saské metropoli mají svoji dlouholetou tradici, pořádají se již od roku 1434. Zajímavostí je, že až pandemie covidu tuto tradici přerušila, protože vánoční trhy v Drážďanech se konaly vždy, dokonce i v době obou světových válek.

V rámci naší exkurze jsme nejdříve zavítali do nedalekého zámku Moritzburg, kde jsme navštívili výstavu "Tři oříšky pro Popelku". Zde se tato krásná pohádka natáčela a my jsme tak měli možnost v rámci výstavy nahlédnout do zákulisí natáčení, někteří dokonce oblékli i kostýmy Popelky, Droběny či prince. Z pohádky jsme se poté přesunuli do vánočních Drážďan, kde nás čekala komentovaná procházka historickým centrem města. Na centrálním náměstí jsme navštívili tolik proslulé vánoční trhy a ochutnali zde místní dobroty.

V závěru dne jsme ještě stihli nakoupit vánoční dárky na Pragerstraße a kolem páté hodiny jsme z Drážďan odjížděli spokojeni domů.

Petra Malá