Lyžařský kurz 6.A

6.3.2023

Před jarními prázdninami vyrazila 6.A na svůj první lyžařský kurz. Počasí jim přálo, sněhu bylo tak akorát a tak hurá na běžky.
Ubytování jsme měli v hotelu U Zvonu v Dolním Dvoře v Krkonoších a ze třídy se kurzu zúčastnilo 26 žáků. Děti byly rozděleny do družstev, ve kterých po celý kurz soutěžily a bojovaly opravdu o každý bod. Volný půlden nakupovaly dobroty a odpočívaly ve Vrchlabí.

Všichni se naučili jezdit na běžkách, své síly poměřili v závodě jednotlivců v běhu klasickou technikou na 2 400 metrů (dívky polovinu), v disciplíně sjezd + výstup do kopce a v neposlední řadě se seznámili se střelbou ze vzduchové pistole.

Během celého týdne vládla velmi příjemná atmosféra mezi dětmi i vyučujícími. Svátek svatého Valentýna probudil řadu gentlemanů a absence mobilních telefonů zase umožnila vznik nečekaných přátelství a otevřela některým dětem oči, že čas je možné vyplnit i jinak.

Závěrem kurzu jsme absolvovali celodenní výlet za profesionálně upravenými běžeckými tratěmi a v pátek ráno už hurá domů a na jarní prázdniny. Někteří zase na hory :-)

Již teď se všichni těšíme na jarní kurz, který je plánovaný na květen.

Jana Kacálková