Projekt ERASMUS

13.10.2015

Zahájení projektu - 1. návštěva

Logo projektu E.CH.O.

Začátkem října letošního roku se naše škola stala místem vzácné zahraniční návštěvy. V rámci nově schváleného evropského projektu Erasmus Plus nás navštívila skupina pedagogů z partnerských základních škol z Itálie (Istituto Comprensivo Ariano nel Polesine v Adrii), Portugalska (Agrupamento de Escolas Nuno Gonçalves v Lisabonu) a Řecka (PLATON M.E.P.E v Katerini). Projekt byl pod titulem E.CH.O. schválen pro období 2015-2017 a obdržel grantovou podporu v rámci nového vzdělávacího programu Eramus+, který navazuje na dosavadní program partnerství škol projektu Comenius.

V hlavní roli našeho projektu je hudba, kterou vnímáme jako jedinečný prostředek kulturního dialogu. Při příležitosti prvního setkání partnerských škol v Kladně proběhla příprava plánu projektu, které vyplní bohatý program hudebních aktivit. Projektové skupiny budou nejdříve v rámci svých školních sborů a orchestrů připravovat a nahrávat tradiční skladby své země, které budou následně sdíleny na společných webových stránkách. Během této výměny si budou projektové skupiny osvojovat skladby zemí původu ostatních partnerských škol.

Během projektu bude rovněž složena společná projektová skladba, kterou sehraje smíšený orchestr složený ze zástupců čtyř škol během projektového setkání v řecké Katerini.  Žáky a pedagogy teď čekají náročné, ovšem nesmírně zajímavé přípravy na další projektové setkání, které proběhne již za účasti deseti vybraných žáků v portugalském Lisabonu.

Dům zahraniční spolupráce

Koordinátorem projektu je Mgr. Olga Přibáňová.

Bohuslav Rejzl

Informace o projektu

Logo Erasmus +

Ke stažení