8. třídy

5.5.2015

Návštěva ZOO Praha

Ve čtvrtek 30. 4. jsme se v rámci projektového dne podívali do Zoo Praha v Tróji. Pro všechny osmé třídy bylo zvoleno společné téma:  Ochrana druhů.
Počasí nám přálo, a tak jsme se vybaveni mapou a pracovními listy vrhli vstříc dobrodružstvím a občerstvovacím stánkům. V dolní části ZOO jsme se zabývali pozorováním plameňáků a zpracováním informací o ohrožených druzích zvířat v pražské ZOO. Pokoušeli jsme se odhadnout vzdálenost mezi sousedícími ptáky a mezi sousedícími hnízdy. Zjistili jsme, že plameňáci patří stejně jako člověk k distančnímu typu živočichů.
Cesta v zoo pokračovala expozicí Afrika zblízka až k africkému domu, kde jsme obdivovali zejména žirafy. Po krátké svačince jsme pak zavítali k vlkům. Zkoumali jsme, jak funguje vlčí smečka. Po zaznamenání všech výsledků jsme se přesunuli k lidoopům. Naším úkolem bylo zjistit, jakým způsobem žijí gorily.
Exkurze v zoo se nám moc líbila. Byli jsme až překvapeni, kolik ohrožených druhů zvířat chová ZOO v Tróji. Zaujaly nás programy navracení ohrožených druhů zpět do volné přírody, např. koně převalského.

Pavlína Kopecká a Olga Přibáňová