Projektový den v 6. třídách

21.11.2018

V průběhu projektového dne jsme se zaměřili na několik oblastí. Nejprve byli žáci rozděleni do skupin, ve kterých diskutovali o zadaném tématu. Jednotlivé skupiny pak sepsaly na papír důležité body svého tématu, poté proběhlo shrnutí a diskuse. V další části projektového dne jsme se zaměřili na dopravní značky, v poslední části pak na povinnou výbavu kola a povinnosti cyklisty, chodce a in-line bruslaře.

U projektu se podařilo dobře zvolit motivační část (aktivita Návštěvníci). Žáci pochopili, že znalosti a dovednosti upevněné během projektu jsou v kontaktu s realitou. Žáci si uvědomili, že je potřeba respektovat pravidla předpisů silničního provozu.

V průběhu dne žáci sledovali videa, vyplňovali pracovní listy, tvořili informační postery, vyhledávali a třídili informace (význam dopravních značek), diskutovali. Žáci pracovali ve skupinách (po 4 žácích), ve dvojicích i samostatně. Změny forem práce a různé činnosti udržovaly žáky v aktivitě.

Průběžné hodnocení práce žáků poskytovalo žákům rychlou zpětnou vazbu o jejich práci a odrazilo se mimo jiné i na výsledné kvalitě informačních posterů a pracovních listů.

Vlasta Vernerová