Jak se zpívá a vyhrává na soutěžích se školním pěveckým sborem MY

20.4.2010

Po víkendovém soustředění ve škole čekala pěvecký sbor řada akcí. První z nich byla soutěž Jarní petrklíč v Jesenici u Prahy, která se konala 25. 3. 2010. Z tohoto jarního muzicírování si sbor přivezl dvě čestná uznání a z kategorie sólistů zlato. Zlatou zpěvačkou se stala Martina Marková z 9. A.
Uznání si přivezly také flétničky pod vedením paní učitelky Skleničkové. Ani v kategorii instrumentalistů jsme nezůstali bez ocenění. 2. místo právem obsadil Oliver Kacafírek z první třídy.
Rozezpívaní z Jarního petrklíče jsme otevřeli velikonoční jarmark. Následovala řada zkoušek, až nadešel datum 17. 4., kdy nás čekala Krajská přehlídka dětských pěveckých sborů. V sobotu brzy ráno jsme vyjeli autobusem do Mladé Boleslavi. Přehlídka se odehrávala v krásném a akusticky dokonalém prostoru sálu Gymnázia dr. Pekaře. Napjatě jsme čekali na vyhlášení. Neumíte si představit radost, s jakou jsme převzali stříbrné pásmo pro větší zpěváky a bronz pro Bertíky. A tak budeme dál zpívat pro radost naši i ostatních.

Naše poděkování patří všem členům sboru, kteří trpělivě chodili na zkoušky a věnovali svůj volný čas společnému zpívání.

Jana Bušniaková, vedoucí sboru.

Další plánovanou akcí bude vystoupení v kině Hutník 18. Května 2010 v 17.00 hod. Přijďte nás podpořit  svou účastí.