Stonožková mše v Chrámu sv. Víta

7.12.2015

V pátek 4. 12. 2015 vystoupil pěvecký sbor My společně s dalšími sbory z celé České republiky v Chrámu sv. Víta v Praze. Vystoupení bylo součástí Stonožkové mše, která se koná každým rokem v tomto předvánočním čase. Je vyvrcholením celého roku, v němž děti pomáhají dětem, což je hlavní myšlenkou stonožkového hnutí. Pomoc je určena dětem v nouzi, jež žijí v zemích postižených válkou, přírodními a jinými katastrofami.

Děkujeme všem členům sboru, kteří se na Stonožkovou mši připravovali. I když byla příprava velmi náročná (denně raníčky, řada nových a obtížných textů a melodií) obdobně jako vystoupení s ostatními sbory,  výsledek stál za to. Pěvecké výkony a disciplínu dětských zpěváků ocenili nejen přítomní posluchači a sbormistři, ale i profesionální zpěváci, Adam Plachetka, sólista Vídeňské státní opery a  Marie Fajtová, sólistka Národního divadla Praha, kteří si s námi při mši zazpívali a obohatili program sólovými skladbami.

Závěrem připojujeme odkaz, kde si budete moci přečíst podrobnější informace o průběhu této kulturní akce.  MŠE PRO STONOŽKU 2015  Video z akce, dále pak můžete shlédnout na TV NOE.


Jana Bušniaková a Jitka Průšová