Druhý koncert projektu Erasmus Plus v řeckém městě Katerini

2.11.2016

Ve dnech 16. – 23. října 2016 naši žáci reprezentovali školu v Řecku. Téměř celý týden nacvičovali společný program, který předvedli na druhém mezinárodním koncertě projektu Erasmus Plus. Koncert se tentokrát konal ve městě Katerini, jež leží poblíž přístavu Soluň.

Cílem projektu Erasmus Plus je spolupráce čtyř základních škol, z Itálie, Portugalska, Řecka a České republiky. Jeho hlavní myšlenkou je vytvoření dětského smíšeného sboru a orchestru, E.CH.O.,  tvorba společné projektové písně a prezentace výsledků formou tří koncertů. První z nich proběhl v portugalském Lisabonu v květnu 2016. Vystoupilo na něm celkem 125 dětských hudebníků.  Netradiční zážitky si děti odnesly také z katerinského kongresového centra, kde se koncert konal.  Na programu zazněly lidové i umělé písně, které děti nastudovaly v jazycích jednotlivých zemí.

Celý pobyt se skutečně vydařil nejen po stránce hudební, ale také po stránce jazykové a komunikační.  Vznikla nová přátelství. Náročnost připravovaného programu stmelila děti různých národností natolik, že po několika společných dnech zkoušení již nevnímaly, ze které z partnerských škol původně přicestovaly.

V současné době probíhá na naší škole konkurz na třetí a zároveň poslední vystoupení. Děti se představí na koncertě v italského městě Ariano nel Polesine.