Okresní kolo v německém a anglickém jazyce

22.1.2016

Dne 20. 1. 2016 se za naši školu zúčastnili dva žáci okresního kola v německém jazyce, které proběhlo v Labyrintu Kladno.

V kategorii 2.A se naše žákyně Pavlína Tomanová z 9. B umístila na 4. místě mezi žáky 8. a 9. tříd. Soutěže se celkem zúčastnilo 10 dětí, dva z okresu Praha- západ a 8 z okresu Kladno. Vzhledem k tomu, že soutěž byla společná pro žáky normálních ZŠ a jazykových ZŠ je její umístění velmi pěkné. Gratulujeme a děkujeme za perfektní reprezentaci naší školy.

V kategorii 1.A  se celkem zúčastnilo 6 žáků. Dva byli také z okresu Praha - západ. V kategorii okresu Kladno byli pouze 4 účastníci, hlavně proto, že děti s němčinou začínají až v 7. třídě a mnoho škol se nepřihlásí z obavy z konkurence jazykové školy, protože tato kategorie je také společná.

Zvítězila žákyně s výbornými jazykovými předpoklady z jazykové školy Kladno a mezi dalšími účastníky se náš Tomáš Dvořák ze 7. A umístil hned na dalším, tedy druhém místě. Stal se tak vlastně vítězem mezi všemi nejazykovými základními školami v Kladně a okolí.

Soutět v anglickém jazykce vyhráli Oliver Kacafírek ze 7.A a Silvie Houšťová z 9. A a budou reprezentovat školu v okresním kole, které se koná 23. 2. 2016 v ZŠ Norská, Kladno.

Blahopřejeme a děkujeme za skvělou práci a prezentaci naší školy.

PaedDr. Brigita Steinerová- učitelka NJ a vedoucí sekce a Mgr. Olga Přibáňová za AJ