Jarní petrklíč 2014

7.4.2014

Školní pěvecký sbor MY získal 3. místo ve finálové soutěži hudebního festivalu Jarní petrklíč.

Školní pěvecký sbor MY zahájil letošní jaro přípravou na soutěže a vystoupení.  Každodenní  skupinová práce na vokálních činnostech a hlasové  výchově při raníčcích se vyplatila. Jakub Černohorský se v krajském kole pěvecké soutěže Karlovarský skřivánek  umístil  na 3. místě, postoupil  do celostátního kola a reprezentoval nás v Karlových Varech. Žákyně 1. třídy, Eliška Rudovská, si naklonila porotu svým bezprostředním vystupováním a čistým vokálním projevem. V mladší kategorii do 5. třídy obsadila v krajském kole 4. místo.

Po skřivánčím zpívání jsme se vydali do Jesenice u Prahy na hudební soutěž Jarní petrklíč, kde jsme  získali třetí místo.  Tato soutěž je celostátní a koná se každoročně koncem března. Radost byla o to větší, že jsme si odvezli cenu i za sólový zpěv. Třetí místo v této kategorii pro nás vyzpívala Eliška Petrachová, dlouholetá členka a asistentka v přípravném oddělení sboru.

 Každým rokem nás osloví jiná skladba. Letos to jsou hned dvě.  První z nich pochází z oblasti moravských lidových písní. Jmenuje se Vyletěl sokol a druhou, lyrickou píseň napsal  Andrew Lloyd Webber a nazval ji Sing commonwealth.  Získala si nás nejen nádhernou melodií, ale také textem, který zpívá o síle hudby. Tyto písně jsme si s chutí zazpívali jak při oslavě 40. výročí naší školy, tak v Turecku, kde jsme se zúčastnili mezinárodního projektu Comenius. Těšíme se na další společná vystoupení.

Jana Bušniaková a sbor MY

Video ze soutěže