Výlet do Drážďan

2.12.2015

V rámci projektu pro německý jazyk se 1. 12.2015 uskutečnil zájezd do Drážďan. Zájezdu se zúčastnilo 36 dětí. Touto cestou bychom chtěli děti pochválit za vzorné chování a za perfektní dodržování pokynů našich i průvodkyň.

Výlet byl rozdělen do několika částí. Již v autobuse se děti dozvěděly mnoho informací z historie i současnosti hlavního města spolkové země Sasko. Památky jsme si pak prohlédli při společné procházce městem. Jednalo se o Zwinger, Brühleho terasu, Semerovu operu, Frauenkirche a další památky.
V rámci prohlídky jsme využili předvánoční doby a prohlédli si několik vánočních trhů. Nejkrásnější byl trh na Altmarktu, pak byl krásný středověký trh, kde probíhaly i ukázky starých řemesel a kde jsme poslouchali krásnou středověkou hudbu. Děti měly možnost zakoupení upomínkových předmětů, sladkostí a drobností pro sebe i své blízké. Nakonec se splnil i sen všech nákupuchtivých dětí a mohly si nakoupit ve známém Primarku.

Prohlídka muzea dopravy na závěr i s možností interaktivního vyzkoušení všech exponátů, volné prohlídky výstavy a infomacemi od průvodkyně, byla krásnou tečkou za super dnem.

Brigita Steinerová