Škola v přírodě pro předškoláky

19.5.2014

Na přelomu dubna a května se předškoláci 3. a 4. lístečku dočkali školy v přírodě, na kterou se moc těšili. Po celou dobu se ani trošku nenudili. Hned po ubytování nás hodná paní vzala ke zvířátkům v chovné stanici AVES. V programu "Jak rostou stromy" si děti vyzkoušely celý proces růstu od semínka až po zpracování. V programu "V mraveništi" se ocitly ve všech úlohách mravenců.

Chodili jsme také do lesa, kde si děti nejen hrály, ale také poznávaly jeho zvířecí obyvatele, květiny, stromy... Uskutečnili jsme i táborák, kde nechyběl zpěv při kytaře a opékání párků. Dále "Karneval", završený zmrzlinovým pohárem, "Cestu za pokladem" i večerní  "Stezku odvahy" při baterce.
Protože počasí v tomto období vyšlo nad očekávání krásné, každou volnou chvíli jsme využili k různým hrám na hřišti. Své zážitky si děti každý den kreslily do svých ferdových sešítků. Žádný večer jsme nevynechali pyžamovou párty, kde jsme si vyprávěli, co se nám líbilo a nelíbilo, zazpívali si při kytaře a vyprávěli pohádku na dobrou noc...

Karin Horešovská