Zakončení I. pololetí

8.2.2009

Ve čtvrtek 30. 1 .2009 jsme ukončili 1. pololetí školního roku 2008/09. Žáci se shromáždili v hale školy a vyslechli výsledky uplynulého období. Můžeme konstatovat, že při průměrné známce 1,52 se našim žákům daří. Ani v oblasti kázeňských problémů nejsou výrazné prohřešky, za poslední roky se jedná o minimální počet snížených známek z chování i ředitelských důtek – většinou za opakovanou nepořádnost a nekázeň v hodinách. Všichni věříme, že se  dětem i tyto nedostatky podaří odstranit a že závěr dalšího pololetí bude ještě lepší.
Žáci netrpělivě čekali na výsledky mezitřídní soutěže o nejlepší třídu podle prospěchu. Prvenství mezi prvními a druhými třídami získala třída 1.C s průměrem 1,04. Mezi třetími a pátými třídami zvítězila a pohár si převzala třída 5.B s průměrem 1,26 a na druhém stupni zaslouží pochvalu nejstarší ročník – třída 9. B s průměrem 1,68. Převzetí pohárů je ovšem do druhého pololetí zavazující, protože podle pravidel pohár ve druhém pololetí získá třída, která svůj průměrný prospěch nejvíce zlepší.
Přejeme tedy současným držitelům pohárů, aby své prvenství uhájili i na konci roku, ostatní třídy však mají šanci pohár svou pílí získat.