V soutěži Mladý zahrádkář jsme se umístili na prvních třech místech

17.5.2011

Dne 12. 5. 2011 jsem se spolu s dalšími kladenskými zahrádkáři z naší školy zúčastnil okresního kola soutěže Mladý zahrádkář, které se konalo v kladenském Domě zahrádkářů. Na soutěž jsme se pilně připravovali a scházeli se každý pátek ráno od 7.00. Dorazilo nás 11 žáků.
Soutěž se nám líbila, zúčastňujeme se jí každoročně (od roku 2000, kdy ji Český zahrádkářský svaz na Kladně pořádal poprvé). Několikrát jsme se dokonce umístili na prvních místech a postoupili do národního kola, to se konalo v Táboře, tento rok se národní kolo koná v moravské Kroměříži.
Minulý rok jsem se soutěže zúčastnil poprvé a postup do národního kola mi unikl o celý jeden bod. Soutěžil jsem za mladší kategorii, tam jsem byl nestarší, takže jsem měl vlastně trochu výhodu, ale letos jsem musel nastoupit už za starší kategorii, kde jsem byl znevýhodněný, protože jsem byl naopak nejmladší. I přesto jsem vyhrál.
Letos jsme se umístili velmi dobře a získali jsme všechny přední umístění.
1. místo jsem obsadil já – Ondřej Červenka a postoupil tak do Kroměříže, 2. místo získala Lucie Faltysová z 9. B, 3. místo Kristýna Juričičová z 9. B, 4 místo Tereza Kozúbková ze 7. C a na 10. místě se umístila Petra Novotná z 9. B.
V mladší kategorii se podruhé zúčastnila Kateřina Bíbová, která získala 5. místo. Ostatní byli na soutěži poprvé. Přesto získala Eliška Kverková 4. místo.
Pro mě ale příprava neskončila, učím se proto, že národní kolo bude o hodně náročnější. Na soutěž mě připravují paní učitelka Bartíková a pan učitel Veverka. Tak mně držte palce.

Za naše školní zahrádkáře Ondřej Červenka, 7. C.